2017. január 4., szerda

Csirkés currys rizssaláta almával (elvihető)

Az én újévi fogalmam az volt,(noha ezt a műfajt nem különösebben űzöm, nem gondolom, hogy egy átbulizott éjszaka megváltás lenne az óév bűneitől) hogy többet főzök. Persze én is jókor találtam ki ezt: a konyhám jelenleg tizenkét fokos, és sálban-sapkában-kesztyűben azért nem akkora buli a konyhatündérkedés. Szóval most ilyen összedobós elvihető, csomagolható ételeket fogok hozni, amit "otthon-otthon" elkészítek ha éppen ráérek, fagyasztom vagy hűtöm felhasználásig, majd "otthon" csak előveszem, vagy bedobom a táskámba és irány dolgozni. :) Ez az egyik kedvencem, csirkén és almán kívül zeller és egy kis lilahagyma is került bele, igazán izgalmas és jóízű lett. A rizssaláta megnevezést pedig nézzétek el nekem: ezt a műfajt egyszerűen nem tudom másként definiálni. :) A csirkemell sütésnél a legmacerásabb módot használtam most, így szeretem a legjobban, de persze egyszerűen serpenyőben elkészítve, vagy maradék csirkemellből is nagyon finom lesz!



Hozzávalók (2 nagy adag)


- 30 dkg basmati rizs (főtt)
- 1 csapott kiskanál curry fűszerkeverék
- 1 csirkemell
- 1 darab alma
- 1 szál angolzeller
- 1/4 lilahagyma

A páchoz (2 csirkemellhez, a másikból más készült)
- 1 kiskanál mustár
- 1 evőkanál joghurt
- só, bors

Az öntethez
- 1 kiskanál mustár
- 1 evőkanál majonéz
- 4 evőkanál joghurt
- 1 kiskanál citromlé


Elkészítés


  1. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd a mustáros joghurtos pácot rákenjük. Hagyjuk legalább 20 percet pácolódni. Forróra hevített serpenyőben egy kevés olívaolajon megpirítjuk mind a két oldalát, majd 170°-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A sütőből kivéve alufóliával lefedjük és legalább 15 percig pihentetjük. Így lesz igazán szaftos a csirkemell. Persze nekem sincs mindig erre időm és kedvem, akkor serpenyőben készítem el, először nagy lángon megpirítom a két oldalát, majd kisebb lángon még néhányszor megforgatom, míg készre nem sül. 
  2. A főtt rizshez adunk curryport, apróra vágott csirkehúst, apróra vágott zellert, és almát, majd a szintén finomra aprított lilahagymát.
  3. Az öntethez valókat kikeverjük, majd a rizshez forgatjuk.
Ha tetszett a recept és szívesen olvasnál hasonlókat kövess facebookon is, le ne maradj semmiről!

1 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon tetszik a recept, leírnád kérlek a kcal/adag tartalmát is? Köszönöm!:)

    VálaszTörlés