2015. szeptember 22., kedd

Narancsos fekete ribizlis zabkása (vegán)

Mostanában elég sok külföldi (általában amerikai) gasztroblogot olvasgatok, talán ennek a hatása az, hogy a legegyszerűbb ételeket is túlcsicsázom fényképezéskor. Meg fényképezésen túl is. :) Vegyük például ezt a pofonegyszerű zabkását. Voltaképpen több rajta a díszítés, mint a tényleges összetevők száma. A recept nagy előnye, hogy gyorsan elkészül, (szépen díszíthető :P) nagyon egészséges, és ez most ráadásul vegán is. Hogy miért? Elhatároztam, hogy vegán leszek. Na nem örökre, hiszen tejtermékek nélkül nem tudnék élni! Úgy voltam vele, hogy a megszorítások hozzák ki az emberből leginkább a kreativitást (például díszítés terén :D) meg hát ugye több zöldséget és kevesebb (semennyi) húst enni elég egészségesnek hangzik. Szóval jön az én vegán hetem, vegán receptekkel. :) 


Hozzávalók (1 adaghoz)

- 6 dkg zabpehely (nálam egész és töret vegyesen)
- 5 dkg fekete ribizli (nálam fagyasztott, felengedett)
- narancslé (1 evőkanálnyi - elhagyható)
- 1 kiskanál xilit (a ribizli savanykássága miatt, más gyümölcsnél nem feltétlen szükséges)
- vaníliaőrlemény
- díszítésnek: pár szem pisztácia, reszelt narancshéj

Elkészítés

  1. A zabpelyhet edénybe tesszük, leöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Kevergetve addig főzzük, míg krémes állagot nem kapunk. Vaníliával ízesítjük.
  2. A ribizlit villával szétnyomkodjuk, belekeverjük a narancslét és egy kevés xilitet, majd a két hozzávalót rétegezve egy pohárba pakoljuk. 
  3. Tetszés szerint díszítjük: nálam pisztácia, narancshéj, egész zabpehely, és pár szem ribizli.
Egy adag 280 kcal-t tartalmaz és 49 CH-t, de ez a "jófajta" lassan felszívódó. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése