Oldalak

2016. április 4., hétfő

Sült zöldség saláta olasz módra

Annyira izgalmas és finom ez az étel, ráadásul mindenmentes, nagyon egészséges és nagyon ízes is. Az elkészítése bonyolultnak tűnhet, de amíg a sült zöldségek elkészülnek minden más is elkészül. Így bő fél óra alatt meg is vagyunk mindennel. :) A paradicsommártásnak nagyon jót tett a worcestershire szósz, de ha ez nincs pár csepp balzsamecettel is izgalmasabbá tehető. :)






Hozzávalók (1 főre)


A páchoz
- 1 púpos kiskanál oregánó
- 1 kiskanál só
- csipetnyi pirospaprika
- fél kiskanál fokhagyma granulátum (ez nem ég meg a sütőben)
- 4-5 evőkanál olívaolaj
- 1/4 citrom reszelt héja

- egy közepes cukkini és egy közepes padlizsán fele, vagy egy darab az egyikből (én szeretem keverni)

A szószhoz
- egy jó marék koktélparadicsom az édes fajtából (nálam 8 darab)
- csipet só
- frissen őrölt bors
- szárított csilipehely
- 1 közepes fokhagyma fele
- pár csepp worcestershire szósz

- két-három levél zsálya
- pár szem kapribogyó
- snidling (vagy bazsalikom, petrezselyem)
- reszelt citromhéj díszítésképpen

Elkészítés


  1. A páchoz valókat összekeverjük.
  2. A padlizsánt és cukkinit megmossuk, kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Mind a kettő oldalát megkenjük a páccal majd egy alufóliával lefedett tepsire helyezzük őket. Előmelegített 220 fokos sütőben addig sütjük, míg szépen megpirulnak.
  3. Ezalatt a paradicsomokat feldaraboljuk és egy kicsi sóval, reszelt fokhagymával összeturmixoljuk. 
  4. Egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk a zsályaleveleket, majd félretesszük őket és a serpenyőben besűrítjük kicsit a paradicsomos mártást. Felöntjük szűk fél deci vízzel, majd újra beforraljuk. Borsozzuk, csilivel és worcestershire szósszal ízesítjük. 
  5. Összeállítjuk az ételt: a tányér aljára kenünk a paradicsomszószból, erre ültetjük körbe a sült zöldségeket. A maradék szószt ráöntjük, megszórjuk apróra vágott snidlinggel, félbe vágott kapribogyóval, valamint a sült zsályát elrendezzük a tetején. 

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről kövess facebookon is, le ne maradj semmiről! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése