2015. április 25., szombat

Spenótfőzelék buggyantott tojással

Egy egyszerű, egészséges fogás ez a spenótos étel, amit mindenkinek bátran ajánlok. A buggyantott tojás kifejezetten jól illik hozzá. Egyetlen negatívuma az, hogy a spenótot sok időbe telik megtisztítani, de ha ez kész van, onnantól kezdve gyerekjáték az egész. 




Hozzávalók (1 nagy adag)


- 3 nagy marék spenót
- só, bors
- 1 dl tej
- 2-3 evőkanál tejszín
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés


  1. A spenótot alaposan megmossuk. (Először egy nagy edényben kiáztatjuk, majd folyóvíz alatt lemossuk.) A levelek főerét kitépjük.
  2. Egy kevés zsiradékon a spenótot megfonnyasztjuk. A spenótot turmixgépbe tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tejszínt és a sajtot, majd összeturmixoljuk. Visszaöntjük a serpenyőbe és felforraljuk. 
  3. Egy kis lábasban vizet forrasztunk. Amikor gyöngyözni kezd, csúsztassunk bele egy felütött tojást, majd pontosan 3 percig főzzük kis lángon. 3 perc elteltével vegyük ki a tojást és pakoljuk a főzelék tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése