2015. április 22., szerda

Hamis zöldborsós rizottó

Ez a kaja bámulatosan jó! Tápláló és mégis 90%-a zöldség. Az állaga krémes, puha, szinte szaftos. Borsó helyett bármilyen zöldséggel (pl. gomba) készíthető. Apropó borsó. Szénhidrátdiétáknál általában nem szabad borsót enni, vagy legalábbis nem ajánlott, de nekem az orvosom azt mondta, hogy ne a zöldségeknél hozzak kompromisszumot, inkább csökkentsem a zsíros húsokat vagy az olajos magvakat. Mindenesetre aki nem szeretné a zöldborsót bevállalni, bátran cserélje le ezt a zöldséget bármi másra... :)




Hozzávalók (1 nagyobb adag)


- 1/2 fej karfiol (aprítva kb 300 g)
- 2 dl zöldségalaplé (lehet kockából is)
- 1 evőkanál pecsenyezsír
- 2 marék fagyasztott zöldborsó
- 2 evőkanál joghurt
- 5-7 dkg reszelt sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 2-3 szelet bacon

Elkészítés


  1. A bacont felszeleteljük, ropogósra pirítjuk, majd papírtörlőre tesszük.
  2. A karfiolt aprítógépben apróra vágjuk, a lényeg, hogy egyenletes méretű morzsalékot kapjunk.
  3. Kevés zsiradékon megpirítjuk a karfiolt, majd ha illatozik apránként adjunk hozzá az alaplevet és kevergetve puhítsuk meg a "rizst". Ízesítsük fokhagymával. Ha már megpuhult, akkor adjuk hozzá a borsot, enyhén sózzuk (bár az alaplé is sós), adjuk hozzá a joghurtot és tegyük hozzá a sajtot is. Ha elolvadt, tálaljuk a szalonnával megszórva. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése