2015. december 27., vasárnap

Sárfányos mogyorós csirke

Nagyon különleges és finom étel, nekem nagyon nagyon ízlett! A mártás ízesítéséről és gazdagításáról a mogyoróvaj gondoskodik, ettől lesz egy egész picit édeskés a végeredmény. A sáfrány helyett sáfrányos szeklicét használtam, (fűszerboltokban kapható és fogyasztható), amit adott a mártásnak egy kicsi kesernyésséget. A mogyoró ropog benne, a pirult csirke pedig nagyon omlós marad. Különleges fogások kedvelőinek érdemes kipróbálni.




Hozzávalók (2 főre)

- 1 csirkemell
- 1 púpos evőkanál mogyoróvaj
- só, bors
- 1 bő teáskanálnyi sáfrányos szeklice (ízlés szerint több/kevesebb)
- 1 maréknyi sós pörkölt mogyoró durvára törve
- 3 bő evőkanál joghurt
- csili tetszés szerint
- petrezselyem díszítésnek

- kuszkusz (2 főre kb. 2 maréknyi)


Elkészítés


  1. A szeklicét leöntjük 1 evőkanálnyi forró vízzel, hogy kiengedje a színét és ízét.
  2. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk.
  3. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és jól megpirítjuk a csirkéket.
  4. Ezalatt a mogyoróvajat elkeverjük a szeklicével (akit zavarnak a szirmok nyugodtan szűrje le és csak a levét használja fel) és a joghurttal, valamint a durvára tört mogyoró 2/3-ával. A mártást a csirkére öntjük és összemelegítjük. Ha túl sűrű egy kevés vízzel hígítjuk. 
  5. Kuszkusszal tálaljuk, vágott petrezselyemmel és a maradék sós mogyoróval megszórva. 
A kuszkusz elkészítése: felöntjük annyi forró vízzel, ami épphogy ellepi, majd lefedve állni hagyjuk. Sózzuk, illetve vegetával lehet ízesíteni.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újabbakról, akkor keress meg facebookon is. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése