2015. december 13., vasárnap

Narancsos gesztenyés brownie

Mostanában nagyon elkapott a süteménykészítési láz... Igyekszem az élesben sütés előtt tesztelni a receptjeimet és ötleteimet, hiszen ez lesz az első diétás karácsonyom: szeretném ha én is megkóstolgathatnám a nagy klasszikusokat, persze szénhidrát csökkentett változatban. Erre a célra már megvannak a kedvenceim (itt olvashatod a mézeskalács, a beigli és a zserbó leírását), most azonban szerettem volna egy gesztenyés finomságot is készíteni. Ez a csokis torta lett belőle, egyfajta brownie, bár az állaga nagyon eltér a klasszikusétól, és nem azért, mert nem über krémes... Egy jóféle brownie teteje és széle ropogós, a belseje pedig ragad: ennél a süteménynél azonban mintha egy krémtortát majszolgatnánk. És ez így van rendjén. Nagyon finom torta, érdemes megkóstolni!




Hozzávalók

- 125 g natúr gesztenyemassza (cukormentes, darált)
- 1 löttyintésnyi rum
- 2 evőkanál xilit (édesebb szájúaknak több)
- 1 evőkanál kakaó
- 1 narancs reszelt héja, és a felének a leve, a maradék díszítésnek
- 2 tojás
- 5 dkg diabetikus étcsokoládé
- 4 dkg vaj (vagy kókuszzsír)


Elkészítés


  1. A gesztenyemasszát elkeverjük a narancs levével, héjával és a rummal, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat és a xilitet. Hozzáadjuk a kakaót és a vajjal együtt felolvasztott csokoládét. 
  2. Egy kivajazott, kikakaózott formába öntjük (nálam egy 15 cm átmérőjű kicsike tortaforma) és 180°-on 20 percig sütjük. 
Ha tetszett a recept és szeretnél még több ilyet olvasni, keress meg facebookon is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése