2016. március 6., vasárnap

Mexikói kukoricás babos paradicsomleves sajtos pirítóssal

Nagyon finom fűszeres paradicsomleves a mexikói ízek jegyében. Azért nagy kedvencem, mert tényleg 10 perc alatt elkészül, köszönhetően a bab és kukoricakonzervnek. Életmentő egy ilyen recept, ha hulla fáradtan hazaértek késő este. 






Hozzávalók (2 főre)

- 1 konzerv (140 g) sűrített paradicsom
- 1 konzerv bab
- 1 konzerv kukorica
- 1 mokkáskanálnyi őrölt koriandermag
- 1 mokkáskanálnyi őrölt római kömény
- ízlés szerint szárított csilipehely (vagy friss)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- fél csomag petrezselyem

- tálaláshoz sütőben megpirított sajtos kenyér

Elkészítés


  1. Egy kevés zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és a sűrített paradicsomot, fokhagymát és jól lepirítjuk. Hozzáadjuk a kukoricát, babot és annyi vizet amilyen sűrű levest szeretnénk. Kóstolás után sózzuk, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. 
  2. Ha átmelegedett tálaljuk. Sütőben sült sajtos pirítóst tálalunk mellé.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről kövess facebookon is, le ne maradj semmiről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése