2015. július 24., péntek

Kapros tzatzikileves

Nagyon kímélő, nagyon finom és nagyon hideg. Ilyen recepteket kell egy fogyókúrázónak próbálgatni, nem a párolt brokkolit. (Amit nagyon szeretek bárhogy, de párolva rettenetes.) Aki sokallja a fokhagymát, vagy nem annyira szereti az ízét használjon kevesebbet, én rajongok érte, ráadásul nagyon egészséges is, szóval én így tettem, de lehet, hogy ez némelyeknek túlzás. Összességében király leves, uborka és kapor fanoknak kötelező. :) A joghurt felcserélhető tejföllel, vagy paleózóknak valami magtejjel vagy magtejszínnel.



Hozzávalók (1 főre)

- 1/2 kígyóuborka (15 dkg)
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 3 ág kapor
- 2 evőkanál joghurt (a hígabb, ha görög, akkor több víz kell mellé)
- víz (nálam kb, szűk fél deci)

Elkészítés

  1. Az uborkát kis lukú reszelőn lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk egy kicsit.
  2. Hozzáreszeljük a fokhagymát, a kaprot belevágjuk és a joghurttal együtt összeturmixoljuk. Ízesítjük ha kell, majd mehet a hűtőbe. Jéghidegen érdemes tálalni. Ha valakit zavarnak a kis darabkák benne, nyugodtan szűrje le, így egy frissítő fűszeres italt kap. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése