2015. július 7., kedd

Töltött bébipatiszon

Gyönyörű aprócska csillagtököket láttam a zöldségesnél, egy szimpatikusat be is sepertem a kosaramba. Ez a finomság lett belőle. Természetesen a töltelék bármivel felcserélhető, de ez így annyira finom, hogy bátran ajánlom mindenkinek. :) A "sapkája" pedig szerintem elképesztően aranyos. :)



Hozzávalók (1 főre)


- 1 db. kb. 400 g-os bébipatiszon
- 3 dkg kolbász
- 1 répa apróra vágva (elhagyható)
- 3 dkg reszelt sajt
- 2 ág aprított petrezselyem
- 1-2 evőkanál tejföl
- só, bors, fokhagyma

Elkészítés

  1. A patiszon tetejét levágjuk, a belsejét kikanalazzuk, sózzuk, borsozzuk belülről.
  2. A kolbászt apróra vágjuk, elkeverjük a többi töltelék-hozzávalóval. Utolsó kóstolás és fűszerezés, majd pedig mehet a sütőbe 180˚-on addig, ameddig a tök megpuhul. Ha a töltelék nagyon pirulna, akkor takarjuk le folpackkal. Kb. 30-40 perc a sütési idő, a tök méretétől függően.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése