2015. szeptember 1., kedd

Expressz lángos (liszt nélkül)

Nemrég kísérleteztem ki ezt a tészta alapreceptet, amit akkor még kenyérlepényként ettem, humusszal mártogatva. Azóta többször elkészítettem, többek között így, lángosként is. A tészta távol áll az eredeti, élesztős tésztától, viszont nagyon jó ízű és remekül pakolható rá mindenféle. Előnye a hagyományos lángoshoz képest, hogy rendkívül gyorsan, 5-10 perc alatt elkészíthető, és nem nagyon kell bele extra hozzávaló sem. Az egyetlen igazán fontos tanácsom az, hogy kacsa/liba zsírt érdemes használni, mert ez egy isteni finom telt ízt ad majd a falatkáknak. Érdemes kipróbálni, mert gyorsan elkészül és nagyon nagyon finom is.






Hozzávalók (5 db mini lángoshoz)

- 7 dkg zabpehely töret (vagy a zabpehely összetörve aprítógépben)
- 2 evőkanál joghurt (a klasszikus "híg")
- 4-5 evőkanál víz
- csipet só
- (kacsa) zsír

- feltéthez: nálam bazsalikomos fokhagymás kence (1 duci gerezd fokhagyma lereszelve, 1 kanál bazsalikomos olívaolajjal elkeverve), tejföl, reszelt sajt, snidling

Elkészítés

  1. A zabpelyhet és a joghurtot valamint a sót egy tálba mérjük, majd a vizet apránként adagoljuk hozzá. Akkor jó az állaga, ha nem túl sűrű zabkására emlékeztet.
  2. Egy serpenyőben megmelegítünk egy kevés zsiradékot, majd ezeken kisütjük a tésztát. Kanállal lehet igazítani a formán. Sütés közben fedjük le, ha pirosodik az alja, akkor meg lehet fordítani.
  3. Forrón megkenjük az olajos-fokhagymás kencével, majd tetszés szerint mehet rá tejföl, reszelt sajt, vagy amivel éppen megkívánjátok. :)


Ha szeretnél értesülni az újabb bejegyzésekről, akkor kövess a facebookon is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése