2016. február 10., szerda

Indiai zöldség curry

Nagyon egyszerű és tartalmas indiai egytálételt készítettem rengeteg zöldséggel: fekete lencsével, batátával, zöldbabbal, karfiollal. Nagyon sűrű és kiadós étel, kicsit hígabban készítve leves, így főzelék állagú.







Hozzávalók

- 1 nagy fej vöröshagyma
- jó darab gyömbér (egy hüvelykujjnyi)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 répa
- 1 kisebb édesburgonya
- 5 dkg fekete lencse
- 1/4 fej karfiol
- 1/2 padlizsán
- 1 evőkanálnyi indiai fűszerkeverék*
- só, csilipor
- kókuszzsír
- 1 dl kókusztej

*Házi készítésű: tartalmaz római köményt, koriandermagot, csiliport, kurkumát, curryport, pirospaprikát, késhegynyi fahéjt

Elkészítés


  1. Egy wokban kókuszzsírt hevítünk, majd megdinsztelünk rajta egy fej apróra vágott hagymát. Ha már illatozik mehet hozzá a lereszelt gyömbért és a fokhagymát. Beszórjuk a fűszerkeverékkel és átpirítjuk vele, majd hozzádobjuk a darabokra vágott zöldségeket.
  2. Hozzáöntünk 4 dl vizet, a lencsét, majd sózzuk. Lefedve addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek. Ha kell pótoljuk még egy kevés vízzel. Ha már minden megpuhult beigazítjuk az ízeit, és hozzáadjuk a kókusztejet. Összeforraljuk és tálaljuk. Kevés korianderrel megszórjuk, de petrezselyemmel is lehet. 
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről kövess facebookon is. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése