2015. augusztus 27., csütörtök

Waldorf saláta lightosan

Nagyon egyszerű és vitamindús saláta, most a klasszikus majonézes mártás helyett egy egyszerűbb és talán kímélőbb mustáros vinegrettel. Szőlővel és egy izgalmas brie-márványsajt hibriddel nagyon nagyon finom és laktató volt. 



Hozzávalók (2 nagy adaghoz)

- 1 kisebb zeller (és a szárából tetszés szerint)
- 1 golden alma (vagy más, édesebb alma)
- 1 maréknyi dió (durvára vágva)
- citromlé

A vinegrethez
- 1 bő evőkanálnyi citromlé
- 3 bő evőkanál olívaolaj
- csipet só, őrölt bors
- 1 fél evőkanálnyi mustár (nálam a fele magos)
- 2 evőkanál joghurt

Elkészítés

  1. A zellert és az almát gyufaszál alakúra (julienre) vágjuk, citromlével meglocsoljuk. 
  2. A mártáshoz a citromlébe tesszük a mustárokat, sókat és alaposan elkeverjük. Akár a majonéznél az olajat szinte cseppenként adagoljuk hozzá, hogy ne csapódjon ki. Ha kész mehet bele a joghurt is. A mártást összekeverjük az almával és zellerrel, majd hozzáforgatjuk a diót is.
  3. Én szőlővel és márványsajttal ettem, így rettentő finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése