2015. augusztus 19., szerda

Kukoricás puffancs

Maradékfelhasználás... de milyen szépen! Ha már unod (tudom ilyet nehezen lehet) a főtt kukoricát fűszervajjal, akkor készíts belőle ilyen aranyos puffancskákat, sajttal és kolbásszal. Zseniálisan finom! Vendégvárónak vagy salátával ebédnek is kiváló.



Hozzávalók (8 darabhoz)

- 2 tojás
- 2 bő evőkanál tejföl
- só, bors, 2 gerezd fokhagyma
- fél csokor petrezselyem
- fél cső főtt kukorica leszemezve (éles késsel)
- 5 dkg reszelt trappista sajt
- csípős kolbász (ízlés szerint, nálam néhány vékony karika apróra vágva)
- 5-6 db olíva bogyó
- fél db kápia paprika

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180˚-ra.
  2. A tejfölt és a tojásokat kikeverjük a fűszerekkel csomómentesre, majd mehet bele minden. Én szilikonos muffinformában sütöttem, amiből szépen kijött olaj-liszt nélkül is, de akinek csak fém formája van a biztonság kedvéért olajozza ki. A forma kb. 3/4 részéig töltsük a masszát, majd mehet a sütőbe kb. 15 percre, majd még grill fokozaton addig sütjük, míg szépen megpirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése