2015. augusztus 26., szerda

Vegetáriánus csicseris lecsó

Nagyon szeretem az egytálételeket. Egyszerűen elkészíthetőek és nagyon finomak is. Ez a lecsóváltozat, bár nagyon távol áll az általam igazán nagyra becsült igazi Édesapám-féle lecsótól, de nagyon nagyon finom. Ráadásul mostanság kezdem érezni azt, hogy túl sok nekem annyi hús, amennyit eszek, így igyekszem minél többször beiktatni húsmentes fogásokat. A csicseriborsó egyébként is tápláló (és finom) annyira hogy kiváltsa a szárnyasokat, így bátran tudom ajánlani mindenkinek, nagyon tápláló és jóízű fogás!



Hozzávalók (2 főre)


- 1 paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- 1 kápia paprika
- 1 TV paprika
- só, bors, pirospaprika, csilipehely
- pár ág kakukkfű elmorzsolva
- 1 konzerv csicseriborsó (leöblítve)
- olívaolaj

Elkészítés

  1. Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd mehet rá az apróra vágott paradicsomot is. Kicsit szétfőzzük, kevés vízzel felengedjük, majd mehet bele a kockákra vágott paprika, a fűszerek. 
  2. A csicseriborsót szitán átmossuk. A paradicsomos lecsót annyi vízzel felöntjük, hogy jó szaftos legyen, majd mehet bele a borsó. Összemelegítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése