2016. január 19., kedd

Glutén- és laktózmentes gofri csokiöntettel

A hajdinalisztet ebben a gofriban használtam először és nagyon jól szerepelt! Mivel nem szeretek egy rakás pénz kiadni olyasmikért, amiket otthon is elkészíthetek, ezért a hajdinaliszt a mákdarálómban készült és tökéletes állagú lett! Van egy pici diós mellékíze, de szerintem ez nagyon jól illik ehhez a gofrihoz. Nagyon finom, puha, a szélein ropogós tészta lett belőle, nyáron egy jó adag cukormentes vaníliafagyival fogom enni.




Hozzávalók (6 darabhoz - 2 főre)


- 10 dkg hajdina (vagy hajdinaliszt, tetszés szerint más liszt)
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukornak megfelelő édesítő
- 2 dl kókusztej
- fél deci szóda
- egy kiskanál sütőpor
- 2 evőkanál olaj

A csokoládémázhoz
- 1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 1 evőkanálnyi porított édesítőszer
- 1 evőkanál forró víz
- 1 kiskanálnyi kókusztej (elhagyható)

Elkészítés


  1. A hajdinát egy kávédarálóval pulzálva lisztté őröljük.
  2. A tojásokat kikeverjük az olajjal, majd felváltva hozzá adagoljuk a száraz hozzávalókat és a kókusztejet. Felöntjük egy kevés szódával és állni hagyjuk fél óráig. Egy nyúlós, közepesen sűrű palacsintatésztát kell kapnunk.
  3. Kiolajozott (!) felmelegített gofrisütőben kisütjük a gofrikat. 
  4. A mázhoz valókat összekeverjük, majd a kész gofrikra csurgatjuk. Tetszés szerint mással is tálalhatjuk, például cukormentes lekvárokkal. Én még pirított kókuszpelyhet is szórtam rá.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabbakról, akkor kövess facebookon is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése