2016. január 5., kedd

Sprotnis spagetti diós gremolátával

Annyira jó ez az étel, tényleg csak 10 perc kell az elkészítéséhez, ráadásul olcsó is, egyszerű is. Az ihletet Mautner Zsófi egyik receptje adta, de eltértem az ott leírtaktól. Elsősorban abban, hogy szardínia helyett sprotnipasztát használtam, zsemlemorzsa helyett pedig egy nagyon finom diós petrezselymes gremolátát, ami egyfajta fűszerkeveréket jelent: aprított petrezselymet, reszelt citromhéjat és fokhagymát szokás összevágni és a kész étel tetejére szórni, én ezt most megfejeltem egy adag dióval is, hogy legyen egy kis ropogóssága az ételnek. Sprotnipaszta helyett lehet bármilyen olajos konzervhalat használni, de villával érdemes ezeket összetörni felhasználás előtt. 



Hozzávalók (1 főre)

- 7 dkg spagetti(teljes kiőrlésű CH-csökkentett)
- 1 evőkanálnyi sprotnipaszta
- 1-2 evőkanálnyi citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 4-5 szem dió
- 1/4 csokor petrezselyem
- 1/2 reszelt citrom héj

Elkészítés


  1. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük.
  2. Ezalatt a sprotnipasztát (vagy helyette villával összetört olajos sprotnit) kikeverjük a citromlével. Olívaolajon az apróra vágott fokhagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pasztát. Összekeverjük a kifőtt tésztával, ha kell egy pici főzővízzel hígítjuk.
  3. A gremoládát összeállítjuk: összevágjuk a petrezselymet és a diót. Összekeverjük a reszelt citromhéjjal. Megszórjuk vele az elkészült tésztát.
Ha tetszett a recept és szeretnél még ilyen gyorsan elkészülő egyszerű receptet kövess facebookon is! :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése