2015. május 10., vasárnap

A tökéletes csirkecomb

A csirkecomb sütése nem nagy dolog, de mindig meglepődöm mennyi rosszul elkészített darabot lehet kóstolni akár a menzán, akár az éttermekben. Az alábbiakban megosztom azt a folyamatot, ahogy én készítem a csirkecombot. Nálunk mindig omlós, szaftos a hús, a bőre pedig ropog. Minden vendég megnyalja utána mind a tíz ujját. Hogyha esetleg Neked is van ilyen bombabiztos alaprecepted a csirkével kapcsolatban írd meg kommentben, hadd okuljunk mi is!






Hozzávalók


- olívaolaj
- csirkecomb
- vegeta

Elkészítés


  1. Egy tepsit kiolajozok, majd a megmosott, leitatott (papírtörlővel) husikat bőrös felükkel felfelé bepakolom a tepsibe. Azt szeretem, ha zsúfoltan vannak, mert akkor picit sréen kell őket elhelyezni, így a kisült zsír a másik húsra csorog. Ha nagyok a hézagok, akkor rakok mellé pár szem krumplit (a családnak) vagy negyedekre vágott hagymát.
  2. A húsokat lekenem az olajjal, majd megszórom egyenletesen a vegetával. (Helyettesíthető bármilyen fűszersóval.) Alufóliával lefedve (!) előmelegített 180°-os sütőben 60-70 percet sütöm, majd az alufóliát levéve ropogósra pirítom a bőrét.
Tudom, ez egy banálisan egyszerű recept vagy leírás, de eddig még nem vallottam csúfot ezzel a csirkemellel, így minden kezdőnek bátran tudom ajánlani! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése