2015. május 30., szombat

Tavaszi minestrone

Ez egy igazi tavaszi leves, amit tényleg csak szeretni lehet. A minestrone egy népszerű olasz leves, aminek a két alap vonása hogy rendkívül sűrű és tele van szezonális zöldségekkel. Ezen kívül kerülhet bele apró tészta és szalonna is, ezeket én most elhagytam, így is egy zseniálisan finom és tápláló levest kaptam. Természetesen a zöldségek tetszés szerint variálhatók, kiegészíthetők vagy elhagyhatók.


Hozzávalók (2-3 adaghoz)


- 1 kicsi cukkini
- 2 nagy fej gomba
- 2 újhagyma (zölddel együtt)
- 1 répa
- 2 gomba
- 10 dkg zöld spárga
- 2 maréknyi borsó
- só, bors, szárított (vagy friss) oregánó és bazsalikom
- 1/2 kiskanál kurkuma (hogy olyan egészséges leves színe legyen, de elhagyható)
- 1 evőkanálnyi vaj
- 1 leveskocka vagy 1,5 liter alaplé

Elkészítés

  1. A zöldséget összevágjuk, minél keményebb annál apróbbra. 
  2. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat és átforgatjuk rajta a zöldségeket. A cél, hogy egy kicsit megpiruljon. Sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük. Felöntjük vízzel vagy alaplével. Addig főzzük, míg a zöldségek roppanósra puhulnak, ez kb. 10-15 perc. Ekkor adjuk hozzá a borsót, aminek csak pár perc főzési idő kell. Ha kell hígítjuk vagy igazítunk a fűszerezésen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése