2015. május 24., vasárnap

Diós brownie

Természetesen cukor és liszt nélkül készül ez a csokis finomság, és a hozzá felhasznált csokoládé is diabetikus. Az eredmény mindenképpen frenetikus, pláne ha hozzávesszük, hogy már jó pár hete nem fogyasztottam csokoládét (na jó, a kakaó egyszer-kétszer becsúszott), ami pedig korábban az egyik lételemem volt. Az édesítést a datolya intézi, azonban nem mertem túl sokat használni belőle, mert azért csínján kell bánnom az aszalmányokkal. Akinek ez nem gond és az édes sütikhez van szokva, az nyugodtan csempésszen még a tésztába egy keveset ebből a gyümölcsből. A sütemény nagyon nagyon finom, mindenképp ajánlom a kipróbálásra! 




Hozzávalók


- 10 dkg cukormentes csokoládé 
- 5 dkg vaj
- kb. 5 dkg puha (ha szárazabb, akkor előtte be kell áztatni) datolya
- 3 tojás
- 5-6 evőkanál mandulaliszt (őrölt mandula)
- bele tetszés szerint bármi, nálam egy bő marék durvára vágott dió
- egy kicsi csipet só

Elkészítés


  1. A vajat és a csokit egy edényben felolvasztjuk. Félretesszük.
  2. A datolyát nagyobb darabokra vágjuk, majd egy aprítóval pürésítjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a mandulalisztet és ezeket kikeverjük. Egy pici sót adunk hozzá, elvileg az jó a csokival... 
  3. Hozzáöntjük a csokit és a tetszőleges beltartalmat (pl. mazsola, aszalt gyümölcs, fehér csoki, magok, diétás karamell - igen, ilyen is van :D) és elkeverjük. Egy kis sütőformát (kb. 18 cm átmérőjű) kivajazunk, majd kakaóporral "kilisztezzük". 
  4. 180˚-on kb. 20 percig sütjük. Nálam szépen kijött a formából és még puha volt a belseje is. Aki browniesabbra szeretné kapja ki hamarabb a sütőből. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése