Egyszerű, villámgyors és még egészséges is: paleo panna cotta, az olaszok pohárkrémje (pudingja). Érdemes kipróbálni, nagyon finom! Ha kevesebb zselatint használunk és összekeverjük a két komponenst, akkor nagyon jó állagú tejmentes gyümölcs "joghurtot" kapunk.
Hozzávalók (2 főre)
- 2 dl kókusztejszín (cocomas)
- 1 dl mandulás kókusztej (tetszés szerint egyéb növényi tej)
- 2 evőkanál édesítő
- 3 nagy levél bazsalikom
- 2 nagy levél menta
- fél kiskanálnyi vaníliaaroma
- 3 lap zselatin
- 14 dkg eper
- 1 kiskanál édesítő
- pár csepp citromlé, ízlés szerint
Elkészítés
- A tejszínt és tejet összemelegítjük az édesítővel az összevágott fűszerekkel és az aromával. A zselatint hideg vízben felpuhítjuk, majd a forró keverékbe önjük. Átszűrjük, majd két kisebb pohárba adagoljuk.
- Hűtőben tartjuk, míg 4-5 óra alatt megdermed. A tetejére a citrommal és édesítővel összeturmixolt epret kanalazzuk, mentával díszítjük.
Ha tetszett a recept és szívesen olvasnál hasonlókat, kövess facebookon is, le ne maradj semmiről. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése