2016. május 16., hétfő

Bazsalikomos panna cotta epres öntettel (paleo)

Egyszerű, villámgyors és még egészséges is: paleo panna cotta, az olaszok pohárkrémje (pudingja). Érdemes kipróbálni, nagyon finom! Ha kevesebb zselatint használunk és összekeverjük a két komponenst, akkor nagyon jó állagú tejmentes gyümölcs "joghurtot" kapunk. 






Hozzávalók (2 főre)

- 2 dl kókusztejszín (cocomas)
- 1 dl mandulás kókusztej (tetszés szerint egyéb növényi tej)
- 2 evőkanál édesítő
- 3 nagy levél bazsalikom
- 2 nagy levél menta
- fél kiskanálnyi vaníliaaroma
- 3 lap zselatin

- 14 dkg eper
- 1 kiskanál édesítő
- pár csepp citromlé, ízlés szerint


Elkészítés


  1. A tejszínt és tejet összemelegítjük az édesítővel az összevágott fűszerekkel és az aromával. A zselatint hideg vízben felpuhítjuk, majd a forró keverékbe önjük. Átszűrjük, majd két kisebb pohárba adagoljuk. 
  2. Hűtőben tartjuk, míg 4-5 óra alatt megdermed. A tetejére a citrommal és édesítővel összeturmixolt epret kanalazzuk, mentával díszítjük.
Ha tetszett a recept és szívesen olvasnál hasonlókat, kövess facebookon is, le ne maradj semmiről. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése