Ismét egy epres recept, amiről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Fantasztikusan finom, gyönyörű, gyorsan és egyszerűen elkészül, ráadásul gluténérzékenyek is fogyaszthatják, mert nem tartalmaz semmilyen lisztet. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók (8 kisebb gombóchoz)
- 20 dkg túró
- 1 kisebb tojás
- 1 evőkanál édesítő (édesszájúaknak lehet több)
- 1 bő evőkanál kókuszreszelék
- 8 kisebb eper megmosva, kicsumázva
- 3-4 evőkanál kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítés
- A túrót összeturmixoljuk a tojással, édesítővel, 1 evőkanál kókuszreszelékkel. Vizes kézzel kilapogatunk egy adag tésztát és beletöltünk egy epret. Nagyon lágy a tészta, úgy lehet a legszebben formázni, ha mintha forró lenne egyik kezünkből óvatosan a másikba ejtjük.
- Forró vízben kifőzzük a gombócokat, majd pirított kókuszreszelékben megforgatjuk. Vízzel és kevés citromlével felhígított eperlekvárt adtam mellé öntet gyanánt.
Ha tetszett a recept és szívesen olvasnál további diétás, egészséges receptet kövess facebookon is, le ne maradj semmiről!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése