2015. szeptember 27., vasárnap

Kókuszos zabkeksz (liszt és cukor nélkül)

Olvasás közben enni a legjobb móka a földön. Sajnos azonban nem sok olyan desszert van ami alkalmas erre, hiszen a krémek foltot hagynak a bolti sós rágcsáktól pedig sajtporos az ember keze ami szintén nyomot hagy lapozáskor. A kekszek azonban mintha csak erre a célra lettek volna teremtve! Nem mancsos, nem ragad, nem lesz olyan az ember keze, és még ha izgatottságunkban ki is esik a kezünkből egy darab, egyszerűen lemorzsáljuk a könyvet és olvasunk tovább. Ez a recept egy nagyon jó alap lehet a diétázók számára, hiszen sem lisztet sem cukrot nem tartalmaz. Remekül lehet variálni is, mint minden alapreceptet, például készíthetjük aszalt gyümölcsökkel, más magokkal kiegészítve, vagy pedig a kókusz helyett valami semlegesebb ízű magliszttel, szárított paradicsommal, olívával, oregánóval... Bár szerintem a legjobb, ha két darabot - akár a linzert - összeragasztjuk lekvárral.





Hozzávalók (45 darabhoz)


- 17 dkg zabpehely
- 8 dkg kókuszreszelék (összesen 25 dkg "szárazanyag")
- 1 tojás
- 1 dl tej (nekem a korábbról maradt vaníliás tej)
- 1 evőkanál xilit (ha édesebbre szeretnénk akkor 2-3)
- 5 dkg vaj (megolvasztva)
- 1 kiskanál vaníliaaroma
- csipet só



Elkészítés



  1. Előmelegítjük a sütőt 180°-ra.
  2. A zabpelyhet és a kókuszreszeléket kimérjük, majd a bő háromnegyedét mákdarálón ledaráljuk. 
  3. A tojást villával kikeverjük a cukorral, vaníliaaromával, majd fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott vajat, tejet és a száraz hozzávalókat. Egy sűrű, gyúrható állagú tészta lesz belőle.
  4. Egy sütőlapra sütőpapírt teszünk, majd arra kiskanállal kupacokat pakolunk és szétnyomkodjuk őket. Szerintem ropogósan a legfinomabb, úgyhogy érdemes minél vékonyabbra nyomni. (Lehet nyújtani és szaggatni is, de úgy sokkal több eszközt "koszolunk" be.)
  5. Körülbelül 10-12 percig sütjük, míg a széle meg nem pirul. Funkcionálhat linzeralapként is, a legjobb cukormentes szilvalekvárral töltve.
Tápanyagtartalom
1 darab keksz átlagosan 38,3 kcal-t tartalmaz és 3,3 Ch-t.*
*Az adatokat a Kalóriabázis oldal segítségével számoltam ki. 

Ha érdekelnek a legújabb receptet csatlakozz hozzám facebookon is. :)



1 megjegyzés:

  1. Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

    Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

    Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

    E-mail: progresiveloan@yahoo.com
    Hívás / szöveg +1 (603) 786-7565 köszönöm

    VálaszTörlés