2015. szeptember 7., hétfő

Görög joghurt házilag

Mostanában már a csapból is a görög joghurt folyik (és pankó morzsa), minden főzős műsorban ezzel főznek, a blogokon ezekről áradoznak. És nem véletlenül! Sokkal krémesebb az állaga és a sűrűsége miatt jóval nagyobb körben felhasználható, mint a híg "magyar" társa. Például krémdesszerteknél sokkal stabilabb a krém ezzel, de szokták sajttortákba is tenni, a mascarpone helyett. Egy a lényeg, ez egy remek termék, ami ráadásul pofonegyszerűen előállítható otthon is.




Hozzávalók

- tiszta konyharuha
- 1 edény
- joghurt 

Elkészítés


  1. A textilt az edényre helyeztem, majd belekanalaztam a joghurtot. Nekem magától megállt, de a ruhát lehet befőttes gumival vagy bármivel rögzíteni. Kb. 1-2 órát csepegtetjük, attól függően mennyire szeretnénk sűrűre. 
  2. A savót fel lehet használni (még nem próbáltam), itt egy csomó tippet lehet erről olvasni.
Azért azt hozzá kell tennem, hogy ez nem teljesen "házi" recept, hiszen késztermékből készítünk egy másikat... Aki teljesen homemade joghurtot szeretne nézzen szét a neten mert rengeteg jó receptet olvasni ezzel kapcsolatban. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése