A veganizmusban egy nagy kihívás (számomra) hogy mivel lehet helyettesíteni a sajtos-sonkás-uborkás szendvicset. (Meg persze a Ch csökkentésem miatt sokáig maga a kenyér problémája is adott volt, szerencsére egy Aldiban talált szénhidrát csökkentett kenyér ezt a gondomat megoldotta.) Szóval mivel nem volt itthon avokádóm, hogy a legnépszerűbb vegán kencét, az avokádókrémet elkészítsem - meg hát drága mulatság sajnos... szóval a hűtőhöz fordultam segítségül. Gombákat találtam és egy csomag petrezselymet. Ehhez már csak egy lépés volt előkotorni a kamrából egy szép gerezd fokhagymát és pár szem diót. Nagyon egyszerű elkészíteni, receptnek nem is mondanám, de kiváló vegán kenyérfeltét lehet, ezért hasznosnak tartom a megosztását. (Ja meg isteni finom és laktató is nagyon!)
Hozzávalók
- kenyér (nálam diétás) mennyisége az adagok számától és az éhségfaktortól függ
- gomba (lásd a kenyérnél)
- fokhagyma (tetszés szerint)
- szárított kakukkfű
- pár szál petrezselyem
- pár szem dió
Elkészítés
- A diót durvára vágjuk és egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A serpenyőt továbbra is használjuk:
- A gombákat megtisztítjuk, felszeleteljük és egy pici olívaolajon a forróra hevített serpenyőben megpirítjuk. Ha pirult, akkor sózzuk, borsozzuk és egy kevés száraz kakukkfüvet is morzsolhatunk rá. Félretesszük.
- Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a kenyér mindkét oldalát. Még frissen bedörzsöljük egy félbe vágott fokhagymával. (Nálam ez - talán mondani sem kell - nagyon alaposan történt. - érdemes vacsorára enni...) A pirított fokhagymás kenyérre pakoljuk a gombát, megszórjuk a petrezselyemmel és a dióval.
Utólag jutott eszembe, hogy egy leheletnyi mustárt is lehetne a kenyérre csempészni, hiszen a gomba és a mustár nagyon király haverok. :) Ha szeretnél értesítést kapni a legújabb receptekről csatlakozz hozzám facebookon is. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése