2015. szeptember 13., vasárnap

Sárgaborsó krémleves

Mindig nagyon szerettem a sárgaborsót, még a menzán is. Az hogy csirízes az állaga számomra nem elrettentő, hanem kifejezetten mókás volt mindig is. Hála ennek az állagnak remekül lehet rá bármit pakolni, mert nem süllyed el... :) Persze lehet hígabban is készíteni, akkor használjatok hozzá több vizet vagy alaplevet. Ha nem fogy el rögtön, akkor az állás során még jobban besűrűsödik, aki így nem szereti melegítse fel egy kevés vízzel.




Hozzávalók (3 adaghoz)


- 300 g száraz sárgaborsó
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, curry, pirospaprika
- 1 tv paprika
- 2 db vöröshagyma
- kevés zsiradék (nálam kacsazsír)
- kb. 2 dl alaplé (ha hígabban szeretitek akkor több)

Elkészítés


  1. A borsót felöntjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje. 2-3 órát állni hagyjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk a paprikával és fokhagymával együtt, majd a zsiradékon megdinszteljük. Ha átpuhultak mehet hozzá a borsó az áztatóvízzel együtt, az alaplé és a fűszerek. Puhára főzzük 35-40 perc alatt. Összeturmixoljuk, beállítjuk a sűrűségét, majd mindenféle feltéttel fogyasztjuk. Én pirított csicseriborsót (török boltban vettem) szórtam rá és pirospaprikát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése