2016. április 16., szombat

Chia csoki mousse (Mousse au chia)

A chia puding nagy kedvencem, de nemrég olvastam, hogy remek mousse-t lehet belőle készíteni. Ki kellett próbálnom! Tényleg nagyon jó lett, ajánlom minden egészségmániás csokifüggőnek! (Már ha nem üti egymást ez a két fogalom. :P) 





Hozzávalók

- 2 evőkanál chia mag
- bő egy deci növényi tej (nálam mogyorótej)*
- 1 jó púpos evőkanál kakaó
- 1 kiskanálnyi cukornak megfelelő édesítő (édesszájúaknak picit több)
- tetszés szerint fűszerek: vaníliaőrlemény, fahéj, gyömbér stb. (én nem használtam most)

- díszítésnek: pirított kókuszpehely és reszelt étcsoki

* sűrűbb állagért lehet kevesebb is, én hígabban jobban szeretem (így is remekül kanalazható lesz, de inkább puding, mint mousse)

Elkészítés


  1. A chia magot egy kávédarálóban porrá őröljük, majd elkeverjük az összes összetevőt és egy botmixerrel összepürésítjük. Akkor jó, ha selymes állaga van. Ekkor egy nagyobb vagy két pici pohárba adagoljuk, (a képen egy borospohár látható), és hűtőbe tesszük legalább harminc percre, de egy éjszakát is pihenhet nyugodtan. 
  2. Tetszés szerint bármivel megszórhatjuk tálalás előtt.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzéseimről kövess facebookon is, le ne maradj semmiről! :)

1 megjegyzés: