2016. április 8., péntek

Tavaszi quinoa saláta

A quinoa (ejtsd kinoa) nagyon egészséges gabona, ráadásul gluténmentes is, így az arra érzékenyek is fogyaszthatják. Aki nem jut quinoához cserélje nyugodtan le kölesre, kuszkuszra vagy bulgurra (ez utóbbi kettő glutént tartalmaz!) úgy is finom lesz. :) A zöldségek pedig szokás szerint variálhatók, kinek éppen mi van otthon. Összességében nagyon laktató és finom így ez az étel, ajánlom kipróbálásra!






Hozzávalók (2 adag, köretként 4)


- fél bögre quinoa
- 1,5 bögre víz
- 4 spárga
- 1 maréknyi koktélparadicsom
- 1/2 répa
- 1/2 lilahagyma
- 1/4 konzerv kukorica (maradék)
- 1/2 avokádó
- 1/2 csokor petrezselyem
- só, bors, citromlé

Elkészítés


  1. A quinoát feltesszük főni egy kisebb lábasban a vízzel, jó csipetnyi sóval. Ha elkezd dagadni hozzá dobjuk a spárga karikákra vágott szárát is. (a fás részét nem)
  2. Ezalatt a zöldségeket és a petrezselymet apró darabokra vágjuk, és egy tálban összekeverjük. Csipetnyi sóval ízesítjük, illetve pár csepp citromlével. 
  3. Ha a quinoa teljesen megdagadt, akkor dobjuk hozzá a spárgák fejét is és még 2 percig főzzük. Ha le akarna égni, akkor egy kevés víz mehet még hozzá, úgyis leszűrjük. 
  4. A quinoát szitán átszűrjük, és mivel nem forró salátát szerettem volna hideg vízzel átöblítettem. Hozzákeverjük az összevágott zöldségekhez, ha kell sózzuk, borsozzuk, tálaláskor meg még egy kevés petrezselyemmel megszórjuk. 
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről, kövess facebookon is, le ne maradj semmiről! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése