Egyszerű gnocchi (ejtsd nyokki) recept, krumpli nélkül! :) Régebben kifejlesztettem egy remek zeller alapú gnocchit, most ezt finomítottam egy kicsit. Akkor sajtos tejszínes mártással tálaltam, most pedig egy remek vegán paradicsomos-spenótos mártást készítettem hozzá. Mind két módon isteni, ha van otthon brokkoli vagy karfiol szár érdemes így felhasználni. :)
Hozzávalók (2 kis adaghoz)
- 10 dkg zellergumó (pucolt mennyiség)
- 5 dkg brokkoli szár (1 nagyobb, pucolt mennyiség)
- 1 kicsi csokor medvehagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 5-6 púpos evőkanál liszt (nálam graham)
- 2 nagy marék spenót
- reszelt szerecsendió
- fél doboz paradicsomszósz
- só, bors
Elkészítés
- A zellert, brokkolit darabokra vágjuk, lobogó sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, villával pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, 1 gerezd zúzott fokhagyma is kerül hozzá, valamint az apróra vágott medvehagyma és annyi liszt, amivel egy jól gyúrható, de kicsit ragacsos tésztát nem kapunk.
- Lisztezett deszkán kígyókat sodrunk belőle, majd tetszés szerinti nagyságú darabokra vágjuk.
- Lobogó sós vízben kifőzzük. Amint feljön a víz tetejére még 1-2 percig főjön. Szűrőkanállal áttesszük egy felforrósított serpenyőbe és egy kevés olívaolajjal megpirítjuk. Hozzádobjuk a megmosott, keményebb száraitól megfosztott spenótot, és a paradicsomszószt. Ha kell fűszerezzük még.
- Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a recept kövess facebookon is, le ne maradj semmiről! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése