2016. április 4., hétfő

Sült zöldség saláta olasz módra

Annyira izgalmas és finom ez az étel, ráadásul mindenmentes, nagyon egészséges és nagyon ízes is. Az elkészítése bonyolultnak tűnhet, de amíg a sült zöldségek elkészülnek minden más is elkészül. Így bő fél óra alatt meg is vagyunk mindennel. :) A paradicsommártásnak nagyon jót tett a worcestershire szósz, de ha ez nincs pár csepp balzsamecettel is izgalmasabbá tehető. :)






Hozzávalók (1 főre)


A páchoz
- 1 púpos kiskanál oregánó
- 1 kiskanál só
- csipetnyi pirospaprika
- fél kiskanál fokhagyma granulátum (ez nem ég meg a sütőben)
- 4-5 evőkanál olívaolaj
- 1/4 citrom reszelt héja

- egy közepes cukkini és egy közepes padlizsán fele, vagy egy darab az egyikből (én szeretem keverni)

A szószhoz
- egy jó marék koktélparadicsom az édes fajtából (nálam 8 darab)
- csipet só
- frissen őrölt bors
- szárított csilipehely
- 1 közepes fokhagyma fele
- pár csepp worcestershire szósz

- két-három levél zsálya
- pár szem kapribogyó
- snidling (vagy bazsalikom, petrezselyem)
- reszelt citromhéj díszítésképpen

Elkészítés


  1. A páchoz valókat összekeverjük.
  2. A padlizsánt és cukkinit megmossuk, kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Mind a kettő oldalát megkenjük a páccal majd egy alufóliával lefedett tepsire helyezzük őket. Előmelegített 220 fokos sütőben addig sütjük, míg szépen megpirulnak.
  3. Ezalatt a paradicsomokat feldaraboljuk és egy kicsi sóval, reszelt fokhagymával összeturmixoljuk. 
  4. Egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk a zsályaleveleket, majd félretesszük őket és a serpenyőben besűrítjük kicsit a paradicsomos mártást. Felöntjük szűk fél deci vízzel, majd újra beforraljuk. Borsozzuk, csilivel és worcestershire szósszal ízesítjük. 
  5. Összeállítjuk az ételt: a tányér aljára kenünk a paradicsomszószból, erre ültetjük körbe a sült zöldségeket. A maradék szószt ráöntjük, megszórjuk apróra vágott snidlinggel, félbe vágott kapribogyóval, valamint a sült zsályát elrendezzük a tetején. 

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről kövess facebookon is, le ne maradj semmiről! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése