2016. április 3., vasárnap

17. Szakácsmustra kiírás

A Szakácsmustra egy viszonylag fiatal blogjáték, amit Sasó indított útjára azzal a céllal, hogy megismerjük ismert vagy kevésbé ismert szakácsok stílusát, technikáit, receptjeit, ezáltal pedig az élet(étel)felfogásukat is. Terítéken volt már Nigella egyszerű konyhája, Jamie Oliver laza bravúrjai, Gordon Ramsay rettenthetetlen céltudatossággal összeállított menüi, vagy éppen Hugh Fearnley-Whittingstall jellegzetes angol finomságai. Olyan magyar szakácsok is felkerültek már a játék palettájára, mint Stahl Judit, Buday Péter, Benke Laci bácsi vagy éppen Lajos Mari. Igazán nívós társaság! (Lent találtok linket mindegyik összefoglalóról, érdemes nézelődni!) Az én mostani választottam a hazai vonalat erősíti, egyszerűen azért, mert számos fantasztikus szakácsunk van, akiktől rengeteget lehet tanulni. 

Akit ezúttal mindenki figyelmébe ajánlok nem más, mint 

MAUTNER ZSÓFIA

a kedvenc bloggerem, aki számos téren bizonyította gasztronómiai rátermettségét, úgy készít fantasztikus és különleges fogásokat, hogy az alapanyagai bárhol beszerezhetőek. Hogy az egyik szakácskönyve fülszövegét idézzem: "Különleges hozzávalókból izgalmasat főzni? Erre sokan képesek. De ahhoz Mautner Zsófia kell, hogy egészen hétköznapi hozzávalók lényegüljenek át mesterkonyhai fogásokká. Viszlát, homár - szervusz, karalábé!" Fantasztikus szakácsnak tartom, nekem még nem okozott csalódást egyetlen receptje sem, remélem Nektek sem fog! :)



A játék menete

A választott szakácstól inspirálódva kell elkészíteni egy (kettő, három, kinek mennyi energiája/ideje van) fogást, legyen az leves, főétel vagy desszert, bármi, majd pedig a blogotokon közzé tenni a receptet egy kép és egy kis ajánló, véleményezés társaságában. A közzé tett bejegyzés linkjét, valamint az elkészített ételről egy fotót az alább közzé tett e-mail címen várom. :) 
Aki bloggal nem rendelkezik, de szívesen játszana, kérem küldjön nekem egy képet az elkészített finomságról, a receptet, illetve egy-két mondatot arról, hogy hogy ízlett. :) 

Bármilyen kérdést, óhajt-sóhajt, hosszabbítási kérelmet és persze a bejegyzések linkjét és a képeket erre a címre várom. Hogyha valakinek van ötlete ki legyen a következő kipécézett szakács és szívesen lebonyolítaná a következő fordulót, kérem itt jelezze a szándékát: 

voroskaktusz@freemail.hu

A határidő pedig MÁJUS 15. vasárnap este

hosszabbítva: JÚNIUS 1. szerda este!



Köszönöm a rendezés lehetőséget Konyhavirtuóznak, az előző forduló megrendezőjének.

(Majdnem) végezetül pedig néhány link, ahol Zsófi receptjeit megtalálhatjátok: 
Ízes élet (főzőműsor)
ezen kívül pedig számos gasztronómiai magazinban, újságban  és jó pár szakácskönyvében találkozhatunk a receptjeivel. 
Aki pedig Mautner Zsófi személyére kíváncsi, annak ezt vagy ezt az interjút ajánlom. :)

Jó bogarászást és persze eredményes és 
örömteli sütést-főzést kívánok! :) 

Az előző fordulók összefoglalóinak linkjei: 
1. Sasó - Gordon Ramsay
2. Marka - Jamie Oliver
3. Kisildi - Nigella Lawson
4. Dina - Rachel Allen
5. Juci - Donal Skehan
7. Pitelány - Julia Child
8. Őrült szakács - Frank Júlia
9. Fűszermánia Gabi - Lajos Mari
10. Vöröskaktusz (én :P) - Stahl Judit
11. Vanilin - Benke László
12. Mrs. Same - Anna Olson
13. Martinelli - Curtis Stone
14. Éva - Buday Péter
15. Okki - Martha Stewart
16. Konyhavirtuóz - Lorraine Pascal

6 megjegyzés:

  1. Nem sok receptjét próbáltam még ki, de most itt az alkalom! TV műsorában viszont láttam pár jó ötletes finomságot tőle!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem találsz valami kedvedre valót! :)

      Törlés
    2. Igyekszem hozni valamit. Kösz a szervezést.

      Törlés
    3. Igyekszem hozni valamit. Kösz a szervezést.

      Törlés
    4. Remélem lesz rá időd! :)

      Törlés