Néha nagyon megkívánom a klasszikus magyar ételeket, és bár a tojással mostanában nem vagyunk túl jóban, most mindenképp ilyet szerettem volna enni. Nagyon jól sikerült! Szépen szaggatható, nincsen mellékíze, igazán jó alaprecept! Bármilyen pörkölt, tokány mellé remek köret lehet!
Hozzávalók (1 főre)
- 5 púpos evőkanál zabpehelyliszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 nagy csipet só
- 1 tojás
- víz
- só, bors
- 1 kicsi tojás villával felverve
- kókuszolaj (vagy olívaolaj)
- pár levél friss zsálya, 1 csokor snidling, pár szál petrezselyem
- pár szem koktélparadicsom
Elkészítés
- A zabpehelylisztet, sót, szódabikarbónát összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és annyi vizet, amivel jó állagú, sűrű galuskatésztát kapunk.
- Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, én most nem találtam a szaggatót ezért egy nagy lukú reszelőn engedtem át, úgy is működik. :) Ha feljött a víz tetejére, akkor még egy percig főzzük, majd szűrjük le.
- Egy serpenyőben kókuszzsírt hevítünk, majd átpirítjuk rajta a lecsepegtetett galuskákat. Hozzászórjuk az apróra vágott fűszereket, majd ha már átpirult, akkor hozzáadjuk a tojást és jól elkeverjük. Ha megszilárdult a tojás lehúzzuk a tűzről. Hozzákeverjük a paradicsomot és a tetejét megszórjuk egy kevés snidlinggel.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről kövess facebookon is, le ne maradj semmiről!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése