2016. április 1., péntek

Olívás, szárított paradicsomos kenyér

Kenyeret sütöttem ismét, de olyan receptet választottam, ami villámgyorsan kész van. Nem lusta vagyok, csak energiatakarékos. :) Nagyon finom, ropogós héjú, puha belű kenyér lesz belőle. Most olaszosan oregánóval, szárított paradicsommal és olívabogyóval ízesítettem, de lehet bármilyen fűszerrel, aszalt gyümölccsel vagy magokkal kombinálni, igazán finom lesz úgy is! Egyetlen csalás van a receptben, méghozzá hogy tartalmaz fehér lisztet.




Hozzávalók


- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg fehér liszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna (púpos)
- nagy csipet só
- 2 dl joghurt
- olívabogyó, szárított paradicsom, csipetnyi szárított oregánó

Elkészítés


  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  2. A száraz hozzávalókat összekutyuljuk. Hozzáöntjük a joghurtot és alaposan elkeverjük. Egy gyúrható tésztát kell kapnunk, ha szükséges pár kanál langyos vizet adjunk hozzá.
  3. Egy hengert formálunk belőle, majd csavarunk rajta párat, hogy szép formája legyen. Persze lehet cipóban is sütni, ahogy tetszik.
  4. Körülbelül 25-30 percig sütjük, ameddig szépen megpirul.
14 szelethez, 1 szelet 58 kcalt és 11 g CH-t tartalmaz.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről kövess facebookon is, le ne maradj semmiről. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése