A magyar kínai gyorséttermekben kapható ételek köszönő viszonyban sincsenek az autentikus távol keleti ízekkel, ennek ellenére én nagyon szeretem őket. Néha készítek itthon ilyeneket, így jobban szeretem, mert tudom mi kerül bele. Ez most egy húsmentes gombás változat, nagyon finom, érdemes megkóstolni! :)
Hozzávalók (1 főre)
- egy evőkanálnyi szezámmagolaj
- egy kiskanálnyi friss reszelt gyömbér
- 3 nagyobb gomba
- 1 kisebb répa vékony szálakra vágva
- 1 újhagyma
- 1 evőkanál ketchup
- fél evőkanál BBQ szósz
- 1 evőkanál szójaszósz
- szezámmag, újhagyma, petrezselyem zöld a tálaláshoz
- főtt basmati rizs (egy főre 75 g)
Elkészítés
- Az olajon megpirítjuk a feldarabolt gombát, majd ha megpirult hozzádobjuk a vékony karikákra vágott újhagymát, és a szálakra (juliennre) vágott répát. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a reszelt gyömbért. Átpirítjuk még egyszer. Hozzáöntjük a szószhoz valókat és alaposan átkeverve megpirítjuk.
- A főtt rizsre halmozzuk a zöldséges ragut. Szezámmaggal, újhagyma zölddel és petrezselyemmel díszítjük.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzéseimről kövess facebookon is, le ne maradj semmiről!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése