2016. március 7., hétfő

Almás mazsolás müzliszelet

Ez az almás müzliszelet csúcs! Készítettem már sütés nélküli aszalványos-mogyorós-csokis müzliszeletetde ez az almás sokkal kevésbé tömény, ugyanakkor a sokféle fűszernek köszönhetően illatos és ízes. Nagyon jó recept, remekül szállítható így munkahelyre, egyetemre, suliba, de sietős reggeleken is tökéletes. Tetszés szerint lehet variálni a fűszerekkel és a gyümölccsel is, készíthető akár banánnal, körtével, a mazsola pedig tetszés szerint kiváltható aszalt szilvával, fügével, datolyával... 





Hozzávalók (12 szelethez)


- 2 alma
- fél citrom leve
- 1 narancs reszelt héja
- dobókockányi friss gyömbér
- 2 ek. cukornak megfelelő édesítő
- 1 bő kiskanál fahéj (tetszés szerint lehet több/kevesebb)
- 1 bögre egész zabpehely
- 1 bögre zabpehely töret
- 1 evőkanálnyi olívaolaj
- fél bögre durvára vágott dió
- fél bögre mazsola

Elkészítés


  1. A sütőt előmelegítjük 180°-ra.
  2. Az almát megpucoljuk, kimagozzuk és lereszeljük. Én a felét nagyobb lukú a felét pedig kislukú reszelővel reszeltem, hogy ne legyen olyan homogén, de ez egyéni döntés. Hozzá reszeljük (kis lukú reszelővel) a narancshéjat és a gyömbért, majd alaposan megcsepegtetjük citromlével, hogy ne barnuljon meg.
  3. Ehhez a masszához vegyítjük az édesítőt, a kétféle zabpelyhet, mazsolát és a diót, majd az olajat is és alaposan összeforgatjuk. Egy sűrű masszát kell kapnunk, ami majdhogynem formázható. 
  4. Egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe nyomkodjuk, majd légkeveréses fokozaton (vagy csak simán) körülbelül 25-30 percig sütjük, míg a teteje szép színt kap. Kihűlve szeleteljük.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről kövess facebookon is, le ne maradj semmiről!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése