Nagyon egyszerű saláta, és bár nem annyira gyors, mintha összevágnánk pár paradicsomot, az íze messze felülmúl minden salátát, amit valah kóstoltam. Nagyon laktató, de kalóriaszegény és egészséges is. Ha valaki idegenkedik a keleti fűszerek használatától (csak olyat használok, amit bármelyik szupermarketben be lehet szerezni) használhat helyette magyarosabb fűszereket is, vagy akár csak mustárt, fokhagymát és pirospaprikát, úgy is jó lesz! Nagyon izgalmas lesz a vége: a karfiol megpuhul, de a szélein megpirul, a csicseriborsók pedig a fűszeres pácnak köszönhetően igazi ízbombák, picit ropogósak, belül puhák. Jót tesz neki a csípős, nem érdemes lehagyni belőle. :)
Hozzávalók (1 adaghoz)
- 1 pici karfiol fele
- fél konzerv csicseriborsó
- kb. 2 evőkanálnyi olívaolaj
- 1 kiskanálnyi mustár
- csipetnyi őrölt koriandermag
- csipetnyi őrölt római kömény
- fél kiskanál pirospaprika
- tetszés szerint szárított csilipehely
- só, bors
- tahini szósz (a receptet itt látod az elkészítésnél a 3. pontban)*
* lehet egy kis fokhagymával, sóval, citromlével kikevert joghurttal helyettesíteni.
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 190°-ra.
- A lecsepegtetett csicseriborsót összeforgatjuk a mustárral, egy evőkanál olívaolajjal, római köménnyel, korianderrel, pirospaprikával és csilivel, majd adunk hozzá sót is, borsot is. Összerázzuk/forgatjuk az egészet, hogy a fűszerkeverék mindenhol érje. Ha kell pici olaj mehet még rá.
- A karfiolt rózsáira szedjük, pici olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk borsozzuk. Vágott felével lefelé elrendezzük egy sütőpapírral lefedett (vagy alufóliát is lehet használni) sütőlapon, majd mellé halmozzuk a csicseriborsót is.
- Körülbelül 20 percig sütjük, vagy addig, míg a karfiol szép színt kap és a csicseriborsó szépen megpirul.
- Tahini szósszal és petrezselyemmel meglocsoljuk/megszórjuk és tálaljuk. Király! :D
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről, kövess facebookon is, le ne maradj semmiről!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése