2016. március 19., szombat

Mogyoróvajas zabkeksz

Nagyon rá vagyok pörögve most a kekszekre, hiszen az egyik legszerethetőbb nasi: könnyen szállítható, finom, ropogós... A mogyoróvaj sokak szerint igazi gyilkos, de én szívesen fogyasztom, bár mint mindig itt is fontos a mértékletesség. :) Ez a keksz nagyon jó, nagyon ropog, jó édes, kicsit ragacsos is. Külön jó benne, hogy alig kell hozzá valami és nagyon egyszerűen elkészíthető. :)




Hozzávalók (16 darabhoz)


- 1/2 csésze mogyoróvaj
- 1/2 csésze édesítő (fele kókuszvirágcukor*, másik fele süssina)
- 1 tojás
- 1 és 1/4 csésze zabpehely (fele egész, fele töret)
- csipetnyi sütőpor

Elkészítés


  1. A sütőt előmelegítjük 170°-ra.
  2. A mogyoróvajat kicsit felmelegítjük (mikróban), így könnyebb kikeverni a többi hozzávalóval. Jöhet hozzá minden sorban. Egy tömbbé fog összeállni az egész massza, ebből nedves kézzel golyócskákat formálunk, tepsire ültetjük őket (sütőpapírral érdemes lefedni), majd egy kanállal kilapogatjuk őket tetszés szerinti vastagságúra. Ebből a mennyiségből nekem 16 darab közepes kekszem lett, de lehet kisebbeket, nagyobbakat formálni.
  3. 170°-on addig sütjük, míg a széle meg nem pirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése