2016. március 9., szerda

Sütőtökös granola

Pár napja sütöttük meg az idei tél utolsó sütőtök adagját. Ebből készült ez a fantasztikusan finom, illatos, karácsonyi ízeket idéző fűszeres müzli. A sütőtökhöz fantasztikus az étcsoki és a kókusz. Érdemes kipróbálni, különleges és igazán finom!




Hozzávalók (4-5 adaghoz)

- 2 bögre zabpehely (egész)
- 2 evőkanál lenmag (opcionális)
- 80 g sült sütőtökpüré (kb. fél bögre)
- 1 kiskanálnyi fahéj
- 1 csapott kiskanál őrölt gyömbér
- 1 nagy narancs reszelt héja
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 5 dkg cukornak megfelelő édesítő
- 2 evőkanálnyi juharszirup (tetszőlegesen más édesítő)

- 1 maréknyi kókuszchips
- 5 dkg cukormentes étcsoki

Elkészítés


  1. A zabpelyhet és a lenmagot egy tálba mérjük, összekutyuljuk.
  2. A tököt, kókuszolajat, édesítőket, fűszereket összeturmixoljuk. Egy sűrű püré lesz belőle.
  3. A zabos keverékhez adjuk és összeforgatjuk, hogy a massza mindenhol bevonja a zabot. Sütőpapírral lefedett sütőlemezre halmozzuk a keveréket és szépen eloszlatjuk, majd 190°-on időnként átkeverve addig sütjük, míg meg nem pirul.
  4. Ha majdnem kész, akkor rászórjuk a kókuszpelyhet, ennek tényleg egy-két perc kell. 
  5. Ha kihűlt hozzákeverjük a csokit.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről kövess facebookon is, le ne maradj semmiről! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése