2016. március 17., csütörtök

Fitt pizza

Nálunk sosem töltött be a pizza kiemelt helyet az ételek között, időnként ettünk, nagy ritkán rendeltünk. Azonban amióta ráleltem a receptre, amivel mindössze 20 perc alatt, dagasztás, nyújtás, gyúródeszka piszkolás nélkül elkészíthetek egy remek pizzatésztát, azóta gyakrabban elkészítem. Az eredeti recept itt olvasható, ezt variálgattam át, hogy lassabb felszívódású legyen. Nagyon jó recept, abszolút kezdőknek is jó szívvel ajánlom. 






Hozzávalók

- 175 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1/2 evőkanál sütőpor
- csipet só
- 2,5 dkg olvasztott margarin
- 1 evőkanál olívaolaj
- 125 ml langyos tej

- tetszőleges feltét: nálam alapnak ketchup (lusta vagyok, na), kukorica, ananász darabok, kápia paprika darabkák, reszelt sajt és csíkokra vágott zöld levél, nálam karalábélevél

Elkészítés


  1. A tésztához valókat egy tálban először egy kanállal átkeverjük. Pillanatok alatt összeáll egy gombóccá. 
  2. Egy sütőpapírral lefedett tepsire tesszük a gombócot és kör alakúra nyomkodjuk. Lekenjük a pizzaszósszal, megszórjuk minden jóval, reszelt sajttal, majd mehet az előmelegített 190°-os sütőbe. Körülbelül 15 perc után grill fokozatra állítjuk a sütőt, hogy a sajt is jól megpiruljon. 6 kisebb cikk lesz belőle.
Ha tetszett a recept és szeretnél a legújabb receptekről értesülni, kövess facebookon is, le ne maradj semmiről! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése