2017. január 26., csütörtök

Grapefruitos karfiolsaláta

Egyszerű, izgalmas és nagyon finom. Így lehet egy egyszerű téli ételt, mint a karfiolt egy kicsit különösebben tálalni. 






Hozzávalók


- fél fej karfiol
- egy bő csipetnyi őrölt koriandermag
- csipet só
- olívaolaj
- 1/4 grapefruit
- gránátalmamagok
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál grapefruitlé


Elkészítés


  1. A karfiolt kisebb darabokra vágjuk, én igyekeztem szeletelni, több-kevesebb sikerrel. Egy wokban olívaolajat hevítünk, majd a karfiol megpirítjuk rajta egy kevés korianderrel és sóval.
  2. A szezámmagot, egy evőkanál grapefruitlevet összeturmixolunk 2-3 evőkanál vízzel. Ez lesz az öntet.
  3. A grapefruit-ot kifilézzük, majd egy tálra pakoljuk a sült karfiollal együtt. Gránátalmamagokkal és petrezselyemmel tálaljuk, no meg a szezámos öntettel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése