2017. január 4., szerda

Csirkés currys rizssaláta almával (elvihető)

Az én újévi fogalmam az volt,(noha ezt a műfajt nem különösebben űzöm, nem gondolom, hogy egy átbulizott éjszaka megváltás lenne az óév bűneitől) hogy többet főzök. Persze én is jókor találtam ki ezt: a konyhám jelenleg tizenkét fokos, és sálban-sapkában-kesztyűben azért nem akkora buli a konyhatündérkedés. Szóval most ilyen összedobós elvihető, csomagolható ételeket fogok hozni, amit "otthon-otthon" elkészítek ha éppen ráérek, fagyasztom vagy hűtöm felhasználásig, majd "otthon" csak előveszem, vagy bedobom a táskámba és irány dolgozni. :) Ez az egyik kedvencem, csirkén és almán kívül zeller és egy kis lilahagyma is került bele, igazán izgalmas és jóízű lett. A rizssaláta megnevezést pedig nézzétek el nekem: ezt a műfajt egyszerűen nem tudom másként definiálni. :) A csirkemell sütésnél a legmacerásabb módot használtam most, így szeretem a legjobban, de persze egyszerűen serpenyőben elkészítve, vagy maradék csirkemellből is nagyon finom lesz!



Hozzávalók (2 nagy adag)


- 30 dkg basmati rizs (főtt)
- 1 csapott kiskanál curry fűszerkeverék
- 1 csirkemell
- 1 darab alma
- 1 szál angolzeller
- 1/4 lilahagyma

A páchoz (2 csirkemellhez, a másikból más készült)
- 1 kiskanál mustár
- 1 evőkanál joghurt
- só, bors

Az öntethez
- 1 kiskanál mustár
- 1 evőkanál majonéz
- 4 evőkanál joghurt
- 1 kiskanál citromlé


Elkészítés


  1. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd a mustáros joghurtos pácot rákenjük. Hagyjuk legalább 20 percet pácolódni. Forróra hevített serpenyőben egy kevés olívaolajon megpirítjuk mind a két oldalát, majd 170°-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A sütőből kivéve alufóliával lefedjük és legalább 15 percig pihentetjük. Így lesz igazán szaftos a csirkemell. Persze nekem sincs mindig erre időm és kedvem, akkor serpenyőben készítem el, először nagy lángon megpirítom a két oldalát, majd kisebb lángon még néhányszor megforgatom, míg készre nem sül. 
  2. A főtt rizshez adunk curryport, apróra vágott csirkehúst, apróra vágott zellert, és almát, majd a szintén finomra aprított lilahagymát.
  3. Az öntethez valókat kikeverjük, majd a rizshez forgatjuk.
Ha tetszett a recept és szívesen olvasnál hasonlókat kövess facebookon is, le ne maradj semmiről!

2 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon tetszik a recept, leírnád kérlek a kcal/adag tartalmát is? Köszönöm!:)

    VálaszTörlés
  2. Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

    Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

    Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

    E-mail: progresiveloan@yahoo.com
    Hívás / szöveg +1 (603) 786-7565 köszönöm



    VálaszTörlés