2016. május 30., hétfő

Csilis kakaós karfiol Szakácsmustrára

Én vagyok a házigazdája a mostani Szakácsmustra fordulónak. Választottam a legkedvencebb (túlragozás, tudom, de tényleg LEGKEDVENCEBB) bloggerem, Mautner Zsófia volt. Egyszerűen imádom a stílusát, azt a hanyag eleganciát, amivel egy karalábét is vonzóvá tud tenni a tányéron. Pont emiatt nem elégedtem meg egy egyszerű recepttel, egy igazán Zsófisat szerettem volna választani. Két jelöltem volt, a kókusztejes karalábéleves, és ez a kakaós karfiol. Különlegessége miatt ez utóbbit választottam, és te jó ég, milyen jól tettem! Fantasztikusan finom, különleges, csípős, picit kesernyés, pirult, belül vajpuha... Hát engem kenyérre kent. Óvatosságból azért csak egy mini adaggal kezdtem, de utána rögtön elkészítettem a maradék karfiolt is - ugyanígy. Igaz akkor mellé egy kis tahini szószt is csináltam, mártogatós gyanánt, ez azonban sajnálatomra nem élte meg a fényképezést. Egyáltalán nem lesz csokis íze a karfiolnak, inkább csak egy fűszeres mély ízt kap tőle. 





Hozzávalók

- 1/4 darab karfiol
- olívaolaj
- csilipehely
- só
- keserű kakaópor

Elkészítés


  1. A karfiolokat rózsáira szedjük, a nagyobbakat ketté vágjuk. Összeforgatjuk egy kevés olívaolajjal, sóval, szárított csilivel, majd egy kisebb szitán keresztül minden rózsára hintünk egy kevés kakaóport, hogy vékonyan, de minden hol érje.
  2. Előmelegített 200°-os sütőben ropogósra sütjük. Én a karfiolnál szeretem, ha picit odakap, de persze haloványabban is ki lehet venni, mint a képen... :P 
Ha tetszett recept és szívesen olvasnál még hasonlókat kövess facebookon is, le ne maradj semmiről!

2 megjegyzés:

  1. Érdekes a két íz együtt de szívesen megkóstolnám. A karfiolt sütőpapírra raktad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes mindenképp! Általában sütőpapíron szoktam, de ezt most pici olajjal lekent alufóliával lefedett sütőlapon sütöttem. :) (Nem találtam sütőpapírt. :D)

      Törlés