2015. december 10., csütörtök

Karácsonyi sütőtökös-narancsos palacsinta

Nagyon elkapott a palacsintakészítési láz, mostanában a leginkább a sütőtökös változattal kísérletezgetem. Ezt az őrületemet igyekszem kordában tartani, már ami a blogot illeti, de ez a mostani változat annyira finom lett, hogy úgy éreztem, kötelességem megmutatni. :) Ez a változat most nem paleo, mint a múltkori, de könnyen azzá tehető, a zabpehely elhagyásával. De akinek a gluténmentesség nem szempont tegye bele, így szaporítja is a tésztát, de sokkal könnyebben fordíthatóvá is teszi. Lehet egy tojással is készíteni, ha valaki tojásosnak érzi így a palacsintát (én nem éreztem), de abban az esetben sokkal szakadósabb lesz és nehezebb forgatni.




Hozzávalók (1 főre - 8 kicsi palacsinta)

- kb. 180 g sütőtök
- 2 kisebb tojás
- ízlés szerint édesítő (ha édes a tök, akkor nem szükséges)
- egy kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 maréknyi (3 dkg) zabpehely töret
- 1 narancs reszelt héja
- pár szem durvára vágott dió
- tálaláshoz cukormentes karamellszirup, narancsgerezdek, durvára vágott dió


Elkészítés


  1. A hozzávalókat összeturmixoljuk, egy kevés olajon vagy kókuszzsíron evőkanálnyi kupacokat sütünk belőle. Toronyba halmozva tálaljuk, mindenfélével megszórva és leöntve. 
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az új bejegyzésekről kövess facebookon is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése