2016. október 27., csütörtök

Diókrémmel töltött alma (paleo)

A töltött alma az egyik legkönnyebben diétássá formálható desszert, hiszen nem kell hozzá tésztát gyúrni, a töltelék pedig tetszés szerint variálható. Most én diókrémet töltöttem bele, ami nagyon jól illik az almához. Roppant kiadós őszi hangulatú uzsonna lett belőle.






Hozzávalók (2 adaghoz)


- 2 közepes alma
- 5 dkg darált dió
- 1 evőkanál négyszeres erősségű édesítő
- 1 tojás
- 1 kiskanál fahéj
- 1 evőkanál rum
- pici citromlé

Elkészítés



  1. Az almák tetejét levágjuk, a belsejét kivájjuk. Kevés citromlével megcsepegtetjük.
  2. A tojás fehérjét kemény habbá verjük az édesítővel. Aprítógépben összezúzzuk a diót a fahéjjal, rummal, tojássárgával. A sűrű masszát fellazítjuk a fehérjehabbal, majd betöltjük az almákba.
  3. 180°-on addig sütjük, míg a töltelék felemelkedik és az alma megpuhul. A tetőket ráhelyezzük (előtte azt is megsütjük) és porított édesítővel meghintjük.
Ha tetszett a recept és szívesen olvasnál hasonló recepteket, kövess facebookon is, le ne maradj semmiről!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése