2016. október 3., hétfő

Körtés áfonyás pite

Az alábbi pite fantasztikus elegye a linzernek és a piskótának. A széle ropogós, a közepe puha, a tetején pedig ott csücsül az illatozó körte és a savanykás lekvár. Telitalálat! :) A tésztához a pizza tésztámat használtam, igaz tejmentesítettem, így a recept teljesen megfelel a tejmentes és vegán elvárásoknak is.





Hozzávalók (4 főre)



- 175 g szénhidrát csökkentett liszt (EZT a diétás lisztet használtam)
- 30 g étolaj
- 1/2 evőkanál sütőpor
- 125 ml langyos növényi tej (EZT a mandulatejet használtam)

- 1 nagyobb körte
- 2 evőkanál cukormentes áfonyalekvár
- 1 teáskanál négyszeres erősségű édesítő (EZT az édesítőt használtam)
- csipetnyi őrölt gyömbér
- kis csipetnyi őrölt vanília

Elkészítés



  1. A tésztához valókat egy tálban összekeverjük. Egy ruganyos tésztát kell kapnunk. 
  2. A körtét megmossuk, a magházát kivágjuk, ha a héja kesernyés vagy vastag, akkor meghámozzuk, én ezt kihagytam. 
  3. A tésztát vizezett kézzel kilapogatjuk egy sütőlappal borított tepsire. Elrendezzük rajta a körteszeleteket, megszórjuk a gyömbérrel, vaníliával és édesítővel. Foltokban elrendezzük rajta a lekvárt is.
  4. Előmelegített sütőben 180°-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a recept és szívesen olvasnál hasonlókat keress meg facebookon is, le ne maradj az új bejegyzésekről.

1 megjegyzés: