A dolog úgy esett, hogy kiblattyogtam a konyhába, de semmit nem találtam itthon. Sárgarépa, gyömbér, tojás, ezek általában vannak itthon, így ebből kellett valami izgalmas ebédet készíteni. Mivel a főzelék nagyon finomra sikerült, azt gondoltam itt a helye. Igazi filléres étel, természetesen glutén-, laktóz és cukormentesen. :)
Hozzávalók (2 kisebb adaghoz)
- 1 evőkanálnyi olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 2 közepes méretű sárgarépa
- fél alma
- fél teáskanál currypor (nálam madras curry keverék)
- 1 dobókockányi gyömbér
- fél deci növényi tej (nálam kókuszos mandulás)
- 1 tojás / fő
- petrezselyemzöld vagy koriander
Elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk, a répát pedig lereszeljük, vagy aprítóban apróra zúzzuk. A gyömbért és a fokhagymát is alaposan összeaprítjuk.
- Egy forró serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk a hagymát, majd ha már átpirult hozzá adjuk a gyömbért és a fokhagymát is. Sózzuk és rászórjuk a fűszerkeveréket is. Hozzáadjuk a répát is és adunk hozzá 2-3 evőkanálnyi vizet is.
- A répa egyharmadát aprítógépben összeturmixoljuk a növényi tejjel és még 2-3 evőkanál vízzel. Visszaöntjük a serpenyőbe. Hozzáadjuk az apróra vágott almát is.
- Tükörtojással és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a recept és szeretnél hasonlókat olvasni kövess facebookon is, ahol minden új bejegyzésről elsőként értesülhetsz. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése