2016. június 9., csütörtök

Zöldborsós hajdinakása karamellizált hagymával

Nagyon egyszerű és nagyon finom főételt készítettem hajdinával. A zöldborsó és a karamellizált hagyma kevésnek tűnhet, mint kiegészítő, de mégis nagyon gazdag ízű lett a kása. Egy kevés fehér bor nagyon jól állt volna neki, de nem találtam itthon. Így is finom lett, igaz az öcsémbe csak tejföllel-reszelt sajttal tudtam beletukmálni.





Hozzávalók (2 főre)

- fél bögre hajdina
- 2 vöröshagyma
- 6 levél zsálya
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, olívaolaj
- 1 jó nagy marék zöldborsó
- snidling

Elkészítés


  1. A hajdinát átöblítjük, majd kétszeres vízben körülbelül 20 perc alatt addig főzzük, míg a vizet be nem szívja és puhára nem fő.
  2. A hagymát felszeleteljük, majd 2 evőkanálnyi olívaolajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk és folyton kevergetve lassan átpirítjuk. ha már egy kis színt kap és édes illata van, mehet rá a zsálya és az apróra vágott fokhagyma is. Hozzáadjuk a borsót és körülbelül fél deci vizet. Mehet bele a főtt hajdina is. Puhára főzzük a borsót pár perc alatt. Sózzuk, borsozzuk, majd snidlinggel díszítjük.
Ha tetszett a recept és szívesen olvasnál hasonlókat kövess facebookon is, le ne maradj semmiről!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése