2016. június 25., szombat

Kesumisu parfé (paleo, nyers)

Tombol a nyár, dög meleg van. Ilyenkor nyúl az ember a fagyihoz. De mi van akkor, ha történetesen a fagyira vágyó sem tejet, sem tojást, sem glutént nem szeretne fogyasztani, de egy jó kis tiramisus jeges édességre vágyik. Na ilyenkor készít kesumisu parfét. :) Jóformán mindenmentes, de nagyon finom, krémes és főképp hideg desszert lesz belőle. Hátránya, hogy a kesut egy éjszakára be kell áztatni, de a türelmetlenek forró vízzel öntsék le, esetleg főzzék pár percig, így hamar megpuhul. Persze azt számoljátok hozzá, hogy így már nem lesz nyers.




Hozzávalók (2 főre)

- 8 dkg kesudio
- 2 ek édesítő
- pár csepp citromlé
- 1 kiskanál kókuszolaj

- 3 evőkanál kávé
- fél kiskanál kakaópor

- kakaópor

Elkészítés


  1. A kesudiót egy éjszakára beáztatjuk.
  2. Másnap összeturmixoljuk az édesítővel, pár csepp citromlével. Éppen annyi vizet adjunk hozzá, hogy egy krémes, sűrű krémet kapjunk. 
  3. A krémet ketté osztjuk, a felébe két evőkanál forró vízben feloldott kávét és fél kiskanál kakaóport  teszünk. 
  4. 2 szilikonos formába adagoljuk a két krémet felváltva, közéjük kakaópor kerüljön. Ha figyeltek arra, hogy a kakaó ne kerüljön az edényke falára akkor szép csíkos lesz, ha nem, akkor olyan lesz, mint a képen. 
  5. Fagyasztóba téve hagyjuk megkeményedni pár óra alatt, majd kistányérra fordítva hagyjuk felengedni 10 percet, utána tálaljuk. 
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről kövess facebookon is, le ne maradj semmiről!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése