Tombol a nyár, dög meleg van. Ilyenkor nyúl az ember a fagyihoz. De mi van akkor, ha történetesen a fagyira vágyó sem tejet, sem tojást, sem glutént nem szeretne fogyasztani, de egy jó kis tiramisus jeges édességre vágyik. Na ilyenkor készít kesumisu parfét. :) Jóformán mindenmentes, de nagyon finom, krémes és főképp hideg desszert lesz belőle. Hátránya, hogy a kesut egy éjszakára be kell áztatni, de a türelmetlenek forró vízzel öntsék le, esetleg főzzék pár percig, így hamar megpuhul. Persze azt számoljátok hozzá, hogy így már nem lesz nyers.
Hozzávalók (2 főre)
- 8 dkg kesudio
- 2 ek édesítő
- pár csepp citromlé
- 1 kiskanál kókuszolaj
- 3 evőkanál kávé
- fél kiskanál kakaópor
- kakaópor
Elkészítés
- A kesudiót egy éjszakára beáztatjuk.
- Másnap összeturmixoljuk az édesítővel, pár csepp citromlével. Éppen annyi vizet adjunk hozzá, hogy egy krémes, sűrű krémet kapjunk.
- A krémet ketté osztjuk, a felébe két evőkanál forró vízben feloldott kávét és fél kiskanál kakaóport teszünk.
- 2 szilikonos formába adagoljuk a két krémet felváltva, közéjük kakaópor kerüljön. Ha figyeltek arra, hogy a kakaó ne kerüljön az edényke falára akkor szép csíkos lesz, ha nem, akkor olyan lesz, mint a képen.
- Fagyasztóba téve hagyjuk megkeményedni pár óra alatt, majd kistányérra fordítva hagyjuk felengedni 10 percet, utána tálaljuk.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről kövess facebookon is, le ne maradj semmiről!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése