2016. június 5., vasárnap

Piskótatekercs, mascarponés krémmel, eperlekvárral

Nem sokszor használok kész lisztkeverékeket, mert eléggé borsos az áruk, most azonban mégis egy ilyenhez nyúltam, mert bombabiztos piskótát szerettem volna készíteni. Tökéletes piskótatekercset készítettem így, amit egy jó adag eperlekvárral és egy (nem kifejezetten diétás, de isteni finom) citromos mascarponés krémmel töltöttem meg. Mind az öcsém, mind a barátom oda volt érte, pedig ők eléggé szkeptikusan állnak a szénhidrát csökkentett étkezéshez. Ha azonban nincs kéznél lisztkeverék zabpehelyliszttel is elkészíthető. 






Hozzávalók

A tésztához
- 6 tojás
- 6 ek. cukornak megfelelő édesítő
- 6 evőkanál szénhidrát csökkentett liszt (DiaWellness)
- 1 kiskanál vaníliaaroma
- 1/2 citrom reszelt héja

- 20 dkg mascarpone (áttört túróval helyettesíthető)
- 2 evőkanál cukornak megfelelő édesítő (tetszés szerint több/kevesebb)
- 1/2 citrom reszelt héja

- 1 kis üveg cukormentes eperlekvár

Elkészítés

  1. A tojásokat ketté választjuk, az egyik tálban felverjük kemény habbá a fehérjéket, majd ugyanazzal a robotfejjel világosodásig (nem kell sűrűre) keverjük a sárgákat az édesítővel, citromhéjjal, vaníliaaromával. Hozzáadjuk a szénhidrát csökkentett lisztet is. Ehhez a sűrű keverékhez először egy-két kanálnyit adunk a habból amivel határozott mozdulattal fellazítjuk a tésztát, majd a maradék habot óvatosan hozzákeverjük.
  2. Nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük a masszát, majd előmelegített 170-180°-os sütőben készre sütjük, körülbelül 15 perc alatt.
  3. Ezalatt a mascarponét kikeverjük az édesítővel, citromhéjjal. Hűtőben hagyjuk felhasználásig.
  4. A tésztát forrón feltekerjük, ha nagyon ragadna egy sütőpapírral lefedjük, nehogy összeragadjon a tekercs. Ez azért fontos, mert ha nem tekernénk fel kihűlve megtörne, ha tekerni szeretnénk. 
  5. Ha szoba hőmérsékletűre hűlt megkenjük a lekvárral, a krémmel és feltekerjük. A tekercset becsomagoltam a sütőpapírba, amin eddig pihent és a hűtőbe tettem pár órára, hogy szépen összepuhuljon. Így szépen szeletelhető.
16 szelet lesz belőle, 1 szelet 103 kcal-t, és 3,3 g szénhidrátot tartalmaz.

Ha tetszett a recept és szívesen olvasnál hasonlókat kövess facebookon is, le ne maradj semmiről. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése