Igazi burzsujkaját ettem ma ebédre. Avokádó, mangó és lazac, mind olyan összetevők, amik egyre könnyebben beszerezhetők ugyan, de meglehetősen drágák. Mindenesetre egészségesek is és nagyon finomak külön-külön és együtt is, érdemes gyakran fogyasztani őket. A legjobb mangókat én az Aldiban vagy Lidlben szoktam venni. Akkor jó, ha puha, de nem vizenyős a tapintása és nem láthatóak rajta barnás vagy szürkés foltok. Néha csak olyan keményet kapni, amivel egy koponyát be lehet zúzni, ezek pár nap alatt, akár az avokádó beérnek a konyhapulton.
Hozzávalók (2 főre)
- fél avokádó
- fél mangó
- 1 kisebb lilahagyma fele
- 1/4 piros kaliforniai paprika
- 2 szelet lazac
- olívaolaj
- limelé
- pár szál petrezselyem
Elkészítés
- A mangót, paprikát, lilahagymát és az avokádót apróra vágjuk, pici sóval és limelével összeforgatjuk.
- Egy serpenyőt felforrósítunk egy kevés olívaolajjal, majd ráfektetjük a lazac szeleteket. Én úgy szeretem, ha a belseje nem sül át szárazra, így amikor láttam, hogy a lazachús már körülbelül a feléig elfehéredett, akkor fordítottam meg és addig sütöttem, míg az oldala teljesen kivilágosodott. Egy két pillanatig hagytam, hogy a két oldala is megpiruljon.
- Salátával és a salsával tálaljuk, petrezselyemmel megszórva.
Ha tetszett a recept és szívesen olvasnál hasonlókat kövess facebookon is, le ne maradj semmiről.
húúú, de jól néz ki....ha ilyen hasonló finom recepteket szeretnétek, ajánlom a lidlkonyha oldalát, megér egy pillantást
VálaszTörlés